fredag, februar 29, 2008

Helgebesøk


Idag tidlig kom Tiger på besøk. Han skal bo hos meg mens mamma Stine og pappa Lars Morten er borte for helga. Hva slags eventyr han er på mens vi er på jobb kan man bare lure på, han var i hvertfall i full gang med å utforske alle kriker og kroker da vi gikk. Sprettballene jeg fikk fra Unni og Siri så ut til å være underholdning for timesvis så det er sikkert en sliten kattepus jeg møter når jeg kommer hjem.

tirsdag, februar 26, 2008

Film 2008

Har i hele 2007 planlagt å skrive om filmene jeg har sett i løpet av året som jeg unner andre å se. Jeg må bare advare først som sist at disse filmene kan 1) være på andre språk enn hollywoodsk og 2) være noe du husker etter popcornboksen er tom og i enkelte ekstreme tilfeller 3) berike livet ditt. Men mer om det seinere altså.

Nå som resultatene fra Oscar-seremonien er ute i det fri tenkte jeg å liste opp noen filmer for det nye året som jeg har lyst til å se/har sett. Jeg håper noen ser åpenbare hull og kan komme med konstruktive forslag til bra filmopplevelser. (Listen er ikke sortert etter noe spesielt)

http://www.indianajones.com/site/index.html Sett på musikken, se traileren og prøv å sitte stille. Dette blir bra!

3 av 5 rivjern.

Denne ser jeg virkelig frem til, Paul Thomas Anderson med mesterverk slik som Magnolia og Boogie Nights bak seg er det vanskelig å forestille seg at dette kan bli noe annet enn en fryd for sinnet. Note to self: få tak i Cigarettes & Coffee eller Hard Eight.

Vet egentlig lite om denne filmen men siden den er regisert av Coen-brødrene er den obligatorisk å se.

George Clooney har både produsert og spilt i mye bra de seinere årene så denne må jeg gi en sjanse.

Liker konseptet og settinga bak denne filmen men har ikke så store forhåpninger til at den lever opp.

Vet lite om denne filmen men har inntrykk av at den faller i samme kategori som The Hoax og Catch Me if You Can, en kategori jeg er stor fan av. Ellers prøver jeg å gjøre til en vane å se alt Philip Seymour Hoffman spiller i og det meste med Tom Hanks.

Vet lite og ingenting om denne dramafilmen så den faller i Hoffman-sporet.

Eventuelt ikke.

Det var hva jeg kom på i farten, kan godt være listen vokser etterhvert og jeg tar gjerne imot forslag.

Juno (2008)

Juno er en 16 år gammel hipster, tilsynelatende med stor selvtillit og uten bekymringer for hva andre syns om henne. Da hun oppdager hun er gravid kommer hun i kontakt med et par som ønsker å adoptere ungen. Hun utvikler et vennskap med mannen i huset og oppdager de har mye tilfelles men etterhvert viser det seg at idyllen som hviler over forstadsparet ikke er reell.

Dette må være årets Napoleon Dynamite. Veldig indie-feel men ikke så indie-skuespillere, på en positiv måte. Skuespillere Michael Cera og Jason Bateman kjente jeg fra den fantastisk morsomme og nyskapende serien Arrested Development men det var kanskje litt skuffende i lengden når disse to spilte nøyaktig samme roller som i serien. Har ikke sett Superbad, da jeg fikk litt American Pie-vibber, men etter traileren å dømme spiller Cera samme rollen der også. Ikke alle kan være en Hanks, Cage eller De Niro.

Ellen Page er ikke ny for sølvskjermen men forhåpentligvis får vi se mer av henne fremover i filmer av dette kaliber. Forhåpentligvis mer vellykket enn Jon Heder.

Et par ting slo meg da jeg så filmen; jeg fikk samme følelse som da jeg var 10 år og så Frida med hjertet i hånden i sofaen med mamma og pappa, man blir litt flau på Junos vegne. Junos karakter ambulerer mellom ekstremt selvsikker og ekstremt usikker noe jeg ikke følte gav historien ekstra troverdighet.

Forfatteren bak historien virker veldig interessant og morsom, sjekk intervjuet med Diablo Cody hos David Letterman.

Jeg gir den 3 av 5 rivjern:

341724_X_2006-07-03_122303_46 341724_X_2006-07-03_122303_46 341724_X_2006-07-03_122303_46 341724_X_2006-07-03_122303_46 341724_X_2006-07-03_122303_46

Alex Roy i kanada

Nytt intervju fra kanadisk tv med Alex Roy er å finne her: http://www.cbc.ca/thehour/video.php?id=1989

Her får han gå litt mer i detaljer på hvordan de gjennomførte rekordløpet.