onsdag, september 17, 2008

Rust

Oppdatering: Torills bilde vant 2. plass og vi var ikke en gang med og stemte på våre egne bilder :D Linkene er endret og krever innlogging, skal legge ut bildene en annen plass snart.

Etter sommerferien ble jeg og Torill medlemmer i fotoklubben i byen. Torill har et fantastisk kamera og vi har nå begynt å lære å ta ordentlige bilder. Hver måned holder klubben fotokonkurranser med ulike tema og i helga var vi ute og fotograferte rust. Følgende er Torills bidrag:
Større versjon. Hun ønsket å fange rust i kombinasjon med et mønster. Tromlene minner meg om Power Generatorene fra Battle of Hoth fra Star Wars: The Empire Strikes Back (filmet på Finse). Tatt nesten ytterst på Burøya.

Her er mitt bidrag:
Større versjon. Dette var utrolig vanskelig bilde å ta og siden vi nektet å ligge ned i sildevannet under en av de store siloene på Burøya endte vi med litt klipping for å få frem fokuset.

Nytt kamerastativ er kjøpt inn, samt polaroidfilter. "Forstørrelseslinse" er også bestilt fra vår gode venn på Elkjøp slik at vi kan ta makrobilder. Vi prøvde oss også på HDR-bilder men det fungerte ikke på mitt bilde pga. dråpene som selvfølgelig nektet å tilordne seg vårt opplegg og i Torills bilde fant vi ut at skyggene ikke skjulte mye spennede.

Vi ventet til siste sollys og ble veldig fornøyde med kombinasjonen av det rustrøde og det røde sollyset.

Her er resten av bildene i konkurransen. Tvi, tvi.

mandag, september 15, 2008

Richard Wright 1943 - 2008

Foto: Deep Schism @ Flickr
Fikk nettopp nyheten om at Richard Wright er død av kreft. Han satt et sterkt preg på Pink Floyd, min første store musikalske kjærlighet. Dette betyr også at drømmen om et komplett, gjenforent Pink Floyd er ute av rekkevidde. Er evig takknemmelig for en av mine absolutt største og beste musikalske bekjentskap.

Now playing: The Dark Side of the Moon

More drivel

Ricky Gervais, Stephen Merchant og Karl Pilkington er tilbake imorgen 16. september med en ny runde med podcaster. Det er lenge siden sist så jeg gleder meg til å høre Karls filosofier igjen. Link til iTunes finnes her.

onsdag, september 10, 2008

Spore vs. Creationism

Vanskelig å avgjøre om dette er en parodi eller om det faktisk står en fanatisk kreasjonist bak.. Etter tidligere erfaring med disse folkene ville jeg ikke blitt overrasket i det hele tatt.


Tidligere innlegg om Spore (ja, det levde opp til forventningene!).

tirsdag, september 09, 2008

Karls nye bok

Karl blogger om den nye boken sin. Jeg hater blogger uten rss-feeder.

søndag, september 07, 2008

Er sangen ferdig?! w00t!!


Gitar Hero på fest, mange nye rekrutter:)

lørdag, september 06, 2008

Tom Dooley

Da Torill flyttet hit kom det bla. med en gammel gitar på lasset. Den har vi hatt masse glede av de siste par ukene og progressjonen går ganske bra fra Tom Dooley, via Lys og Varme til Once Around the Block. Vi kjøpte en gitarbok, Rock og Ballader 1-3 og plekter. Resten finner man på nettet. Jeg har til og med skiftet strenger på egenhånd for første gang! For tiden går det i to-delt komp, arpeggio og de evig slitsomme barregrepene. Vi har veldig lyst til å låne en elgitar og forsterker for å se om det gir mersmak. En bra side for å finne akkorder (og alternative grep som er enklere) er 8Notes.com. Et bra tegn på utvikling er når man oppdager hvor mye av tabelaturene som ligger ute på nettet som er riv ruskende gale..

Må vel lage et band snart?

Uncyclopedia

For at universet skal få balanse har noen laget Uncyclopedia.

Star Wars

For en liten stund siden så vi gjennom alle 6 Star Wars-filmene i HD-kvalitet, extended versions. Det var et hyggelig gjensyn og jeg har faktisk aldri sett alle 6 filmene i kronologisk rekkefølge. Selv om man kjenner historien inn og ut gav det et nytt perspektiv å se de i den rekkefølgen. Etter å ha sett de 3 første konkluderte Torill med at Jediene aldri hadde mistet kontrollen i utgangspunktet hvis de bare hadde brukt sånne reimer man har til Wii-kontrollene på Lightsaberene (det finnes garantert statistikk på hvor mange sverd som ble mistet i løpet av de 6 filmene)!
Vi har foreløpig droppet tegnefilmen som går på kino for tiden, C&O har bekreftet mistankene.

fredag, september 05, 2008

Flyingpizzakitty.com

Kom over flyingpizzakitty.com som er omtrent så nerdete som det kommer.. Laget av denne fyren.

Spore

Evolusjonsteorien er en av de enkleste og vakreste modellene innenfor biologi og nå er det endelig klart for et spill med dette som utgangspunkt. Laget av legendariske Will Wright * sitt Maxis som står bak suksesser som Sim City, A-Train og The Sims.
Nå gleder jeg meg til å få hendene på Spore! Les mer om det her, eller se en trailer under:


* Som en kuriositet deltok og vant Will Wright The Cannonball Run i 1980.

onsdag, september 03, 2008

Pleo


w00t! Blogget om dette for 2,5 år siden, nå ser det ut til å være en realitet og noe man kan ha råd til. Sjekk digi.no's omtale av Pleo. Den beste siden på nettet etter wikipedia, HowStuffWorks har en inngående beskrivelse av hvordan Pleo fungerer. Kr 2695,- hos komplett.no, bursdagsgaveønske er herved fremlagt. Lurer på hvordan Tiger ville komme overens med Pleo..?

Muffins #2

From Parallel Lines
Bilde av første muffinforsøk i bedre kvalitet. Trykk på bildet for større utgave.

Muffins


Vi har fått teken på muffins uten sukker. Oppskrift her. Oddrun er også god på muffins.

Baking


Jeg har begynt å bake, godt hjulpet av Torill. Mer detaljer og bilder seinere.

Mr. & Mrs.

Store gratulasjoner til Oddrun og Christian som giftet seg i sommer!

Google Chrome


Tester for tiden ut Googles forsøk på å få en fot inn i browser-markedet; Google Chrome. Liker det jeg ser så langt, det er et sterkt fokus på minimalisme (en browser skal være en browser, ikke mailklient, torrentklient, rss-leser etc..) i likhet med IE 7 og den er veldig kjapp. Det er laget en fin tegneserie rettet mot utviklere hvor det fortelles om intensjonene med Chrome.

Marius Invaders


Kan noen strikke meg en sånn? Jeg har 'oppskriften'..

Pixelperler


Har helt glemt å legge ut bilde av denne søte lille marioen jeg laget av restene etter pynten til bursdagen min i januar. I sommer laget Oddrun og Christian masse fler!

Dr. Kjæreste


Ferie er over, kjæreste er flyttet hit og igang med ny jobb!