fredag, oktober 31, 2008

Fallout 3

Sikret Fallout 3 til Xbox 360 igår og håper på litt tid til å teste det ut i helga.

torsdag, oktober 30, 2008

Screw this!

Holder på å bygge en ny hobby-/kontorpult med plass til 2/3 pc'er og etter masse slit med å få en 2,5 m skreddersydd bordplate opp hjem (utrolig hva man kommer unna med så lenge man knytter en plastikkpose bakpå) og dumping av det gamle opplegget oppdaget vi at teknologien rundt skruer ikke har stått stille siden sist vi skrudde opp en lampe.. Selv med denne oversikten fra wikipedia og en av de aktuelle skruene i hånd er det ikke klart hva slags bit vi trenger å anskaffe. Det minner meg om IQ-testene i militæret.

Screw drive types
image page
Slotted
image page
Phillips ("Crosshead")
image page
Pozidriv (SupaDriv)
image page
Torx
image page
Hex (Allen)
image page
Robertson
image page
Tri-Wing
image page
Torq-Set
image page
Spanner Head
image page
Triple Square (XZN)
image page
Polydrive
image page
One-way (Clutch)
image page
Spline drive
image page
Double hex
image page
Bristol

Og det er tydeligvis på militære fartøyer at Bristol-skruer brukes. Dette er nødt til å være skruenes svar på kryptering da det er ment for å hindre sabotage. Ut fra bildet er jeg overbevist om at The Death Star er satt sammen med Bristol-skruer da det ble montert av uavhengig arbeidskraft:


mandag, oktober 27, 2008

Typografisk 80-talls porno

Fant denne fantastiske musikkvideoen av gruppa Justice med låta DVNO. Aldri hørt om noen av disse men forventer å finne de ganske høyt på playlista til Erik :-)

Fantastiske referanser til typografi i reklamer og logoer fra 80-tallet, likte særlig slutten som minner meg om de gode gamle dager med A-Team og andre Tv3-serier etter skolen. Nok prat, nyt:

mandag, oktober 20, 2008

Markedsføring

Syk ihelga, sux!

Sitter og blar i nasjonens beste journalistikk og kom over følgende lille scoop. Har ikke Storbritannia markedsføringslover?


De har visst samme markedsføringslover som i USA: Basert på en sann historie.

lørdag, oktober 18, 2008

Helg

Mye jobbings i det siste, ferdig med 2. sprint igår, sov 12 timer i natt (mens verden har blitt syk), klar for en avslappende helg!

torsdag, oktober 16, 2008

Goomba-lue

Til marius-/space invaders-genseren vil jeg gjerne ha en slik lue: Goomba Beanie. Akk, den som hadde vært god til å strikke.. Forrige gang jeg skulle prøve å strikke (lue) var på u.skolen på tekstilen da vi fikk i oppgave å strikke en lue i løpet av et halvår, pluss evt. votter for de som ble ferdig tidlig. På den gruppen jeg var på pratet vi så mye at da halvåret var ferdig satt jeg igjen med et ganske smalt pannebånd. Glad jeg ikke startet på toppen, iom. at jeg ikke er jøde eller har en måne å skjule.

onsdag, oktober 15, 2008

Recorded Amiga Games

Kom over en artig nostalgitripp Recorded Amiga Games! Herlig når man ikke orker installere en emulator og faktisk spille spillene selv..


En håndfull favoritter:


Super Cars 2 - kongemusikk!



North & South - 2 player, synd for den som må styre med joystick i kampscenene.




Stunt Car Racer - På broren til Tores amiga, var det virkelig så dårlig grafikk?




Skid Marks 2 - første spillet med bremsespor. Synd det klikka ett første brett på Andreas sin amiga.




For mange perler til å kunne velge ut mer, sjekk resten på siden eller på YouTube-kontoen.

World of Goo

Christian tipset om spillet World of Goo som kommer til Wii neste år. Spillet ser ut som en blanding av Bridge Builder/Pontiflex og Lemmings - noe som umulig kan slå feil! Stor var lykken da jeg nettopp fant ut at spillet kommer til pc og var lekket allerede igår Du kan kjøpe det online!

mandag, oktober 13, 2008

Tidløs

Jeg var ute og så etter en klokke som gave tidligere i sommer og stusset over hvor ivrige salgspersonalet var etter å finne den perfekte tidløse designen. Tidløs kan umulig være et gunstid begrep å bruke om en klokke..

Det slo meg også at Tissot må høres morsomt ut i Trøndelag.

søndag, oktober 12, 2008

Mer makro

Fra Macro 01

Flere makrobilder er lagt opp.

torsdag, oktober 09, 2008

Fake tilt-shift video

Her er noen utrolig kule videoer med simulert tilt-shift makroeffekt. Se tidligere post om temaet.

Bathtub III from Keith Loutit on Vimeo.


Beached from Keith Loutit on Vimeo.

onsdag, oktober 08, 2008

Un Beau Monstre (1970)

Fikk denne av Christian og kunne bare ikke la den slippe:

Plekterbass, jazzflute, bongotrommer, sitar - er resten av musikken i filmen slik tror jeg vi har en vinner!

Makrofotografi

Her er et utsnitt av makrobildene vi har tatt ikveld. Merk at ingen av bildene er etterbehandlet. Vi bruker riktig nok ikke en makrolinse men heller et utvalg close-up linser som gir ca samme effekt til en rimeligere penge. Se resten her.

Lært idag: 
  • Makro + stativ + selvutløser = bra eksponering.
  • Låse speil for den ekstra lille stabiliteten.
  • Close-up linse gir veldig liten dybdeskarphet, maks. blender hjelper en del.
  • Trenger ordentlige lamper.
  • Grønnsakene du finner i øverste hylle i kjøleskapet er ikke nødvendigvis de vakreste.
  • Torills svarte genser gjør et helt ok "bakteppe".
  • Fokusering i makro er vanskelig!
Fra Macro 01

Vårt første fotostudio


Close-up linse er i hus og vårt første improviserte fotostudio er rigget opp. Det er en start.

søndag, oktober 05, 2008

Hvorfor vil dere ikke ha pengene mine?

Pål Joakim Olsen hos DinSide har skrevet en artikkel om digital distribusjon av musikk, film og tv som jeg syns oppsummerer synspunktene jeg har hatt om temaet ganske lenge. iTunes skulle bli en litt bedre tjeneste å bruke når plateselskapene gav DRM-frie tilbud men dette viser seg å fungere dårlig når dette kun gjelder enkelte plateselskap, enkelte album fra enkelte artister og med et tillegg i prisen. Det er litt ironisk at en bransje hvis suksess er et resultat av global kapitalisme ikke innsér hvorfor de taper mot en bedre "leverandør".

onsdag, oktober 01, 2008

Mega Man 9

Xbox Live Arcade er en tjeneste på Xbox 360 som leverer det man kan kalle småspill. Spillene har en begrenset størrelse og fullversjonene koster ofte rundt 50 kr. Tjenesten har eksistert i 3 år og har pr. idag levert 165 forskjellige titler, som pr. mars 2007 var blitt lastet ned 45 millioner ganger. Spillene kan grovt deles i 3 grupper: Småspill som rett og slett egner seg i denne størrelsen (f.eks kortspill, enkle brettspill), konseptspill hvor en ønsker å fremheve spillbarheten (f.eks Braid) fremfor fancy grafikk og dyr utviklingstid og til slutt retrospill (f.eks Turtles, Street Fighter). Konseptspillene er absolutt min favoritt og jeg er ganske skeptisk og skuffet over retrospillene hvor man ofte bare har portet spillet direkte over og bare lagt på et nytt introskjermbilde. Skal jeg spille en remake av et gammelt spill jeg vokste opp med kan jeg like gjerne lete frem den gamle Nintendoen og få hele retroopplevelsen.

Igår kom en ny retrotittel, Mega Man 9 og jeg lurer veldig på om jeg går en stor skuffelse i vente når jeg for tid til å teste det ut. Heldigvis kan man teste det ut før man kjøper.

Jeg har fremdeles lyst på en stor maltglass-mosaikk av Mega Man på veggen hjemme.

Aktivitet

Etter ganske mye aktivitet på bloggen etter sommeren har det dabbet litt av i det siste. Regner med det tar seg opp igjen når ting roer seg litt. Dagene går til mye jobbing, Seinfeld til kvelds (er på sesong 7 av 9 atm), litt WoW og xbox innimellom, fotografering, klimpring på gitaren, matlaging og baking. Ringenes Herre Special Extended Version er sett. Beat for Beat og Spællemannslag er tilbake! Faglig sett holder jeg på å leke med WPF, TypeMock og litt WCF. Førstnevnte håper jeg å få jobbe med på jobb i neste sprint(har vært i Scrum-team siden sommerferien), TypeMock brukes aktivt på jobb og sparer masse frustrasjon og arbeid (men genererer litt ny frustrasjon..), WCF kommer vel inn i bildet før eller seinere. Erfaringene med WPF så langt er utrolig positive; databinding er en lek, dagene med et utall user controller er forbi og deklarativ programmering er tidsbesparende. Vel, dette hører vel mer hjemme i den andre bloggen.

Koser meg med Karls blog, selv om det mangler litt av spontaniteten inneholder den mange morsomme undringer.

Helgen tilbringes på østlandet, ha en fin helg!