lørdag, august 18, 2007

Step aside Facebook, enter Criticker!

Jeg vil anse meg selv som godt over snittet filminteressert, jeg har ihvertfall etterhvert fått en ganske veldefinert smak, så http://www.criticker.com/ var en etterlengtet greie. Kort fortalt registrerer du deg, går gjennom en del tilfeldig valgte filmer og rater de du har sett. Du vil da bygge opp en profil som senere kan brukes for å få generert anbefalte filmer som passer til smaken din, eller du kan finne andre som har lik smak og dermed få tips til andre filmer.
Et tips: pass på å rate filmer fra hele spekteret, ikke bare de du liker best. Hvis du gir en film en score på 85 og det står "Terrible" så har du ikke ratet nok filmer du ikke liker. 50 bør gi "Alright", selv om det er vanskelig å balansere dette. Hvis man ikke klarer å fordele det bedre så bruker de en eller annen statistisk fordeling for å gi en viss kategorisering (sokastisk normalfordeling?? Erik vet sikkert hva det heter). Du finner min profil her og alle filmene jeg har ratet her. Jeg tror kanskje filmsmaken min forvirrer den genererte anbefalingen litt, siden jeg stort sett får anbefalt filmer laget før 1950..

2 kommentarer:

erik sa...

Heftig!

Har ikke sjekket det ut ennå, men du er ute med å anmelde nettjenester før alle andre. Blant annet slettet vi kontoene våre på twatter før DN og Dagbladet laget store reportasjer om den.

Eivind sa...

Breaking news!