tirsdag, februar 26, 2008

Film 2008

Har i hele 2007 planlagt å skrive om filmene jeg har sett i løpet av året som jeg unner andre å se. Jeg må bare advare først som sist at disse filmene kan 1) være på andre språk enn hollywoodsk og 2) være noe du husker etter popcornboksen er tom og i enkelte ekstreme tilfeller 3) berike livet ditt. Men mer om det seinere altså.

Nå som resultatene fra Oscar-seremonien er ute i det fri tenkte jeg å liste opp noen filmer for det nye året som jeg har lyst til å se/har sett. Jeg håper noen ser åpenbare hull og kan komme med konstruktive forslag til bra filmopplevelser. (Listen er ikke sortert etter noe spesielt)

http://www.indianajones.com/site/index.html Sett på musikken, se traileren og prøv å sitte stille. Dette blir bra!

3 av 5 rivjern.

Denne ser jeg virkelig frem til, Paul Thomas Anderson med mesterverk slik som Magnolia og Boogie Nights bak seg er det vanskelig å forestille seg at dette kan bli noe annet enn en fryd for sinnet. Note to self: få tak i Cigarettes & Coffee eller Hard Eight.

Vet egentlig lite om denne filmen men siden den er regisert av Coen-brødrene er den obligatorisk å se.

George Clooney har både produsert og spilt i mye bra de seinere årene så denne må jeg gi en sjanse.

Liker konseptet og settinga bak denne filmen men har ikke så store forhåpninger til at den lever opp.

Vet lite om denne filmen men har inntrykk av at den faller i samme kategori som The Hoax og Catch Me if You Can, en kategori jeg er stor fan av. Ellers prøver jeg å gjøre til en vane å se alt Philip Seymour Hoffman spiller i og det meste med Tom Hanks.

Vet lite og ingenting om denne dramafilmen så den faller i Hoffman-sporet.

Eventuelt ikke.

Det var hva jeg kom på i farten, kan godt være listen vokser etterhvert og jeg tar gjerne imot forslag.

3 kommentarer:

jaran sa...

Jeg så, eller forsøkte å se, No country for old men med noen kamerater i går. Jeg vil rett og slett anbefale og ikke se den. Det er 3-ish timer med fullstendig bortkastet tid, etter min mening. Utdratt, ufattelig irriterende musikk og umenneskelig irriterende religiøse karakterer.

Sikkert en film som appellerer til dem som ser det kunstneriske i slikt, men jeg ser film for underholdning. Sikkert en genial film hvis du skal analysere den for norsklæreren, omtrent som Et Dukkehjem, men ellers ville jeg holdt meg langt unna. :)

jaran sa...

Edit: "anbefale å ikke se den..." - før du kommer med leksa di Eivind ;)

jaran sa...

Nei, vent :D Det ble litt tidlig på morran dette her ;) Det var ikke "No country for old men" vi så. Vi skulle sett den men endte opp å se "There Will Be Blood". Det er den jeg anbefaler å holde seg unna xD