tirsdag, juni 10, 2008

Damesykkel

Oddruns flunkende nye sykkel fikk meg til å undres; hvorfor finnes det forskjell på gutte- og jentesykler i 2008? Jeg kan ikke huske sist gang jeg så noen sykle med skjørt, ihvertfall ikke en dame men jeg skal følge med i sommer. Jeg tror sist jeg så var Siri men jeg syns å erindre at hun har en guttesykkel. Har man en viss innføring i elementære rigide konstruksjoner, eller i det minste har spilt Bridge Builder/Pointifex, kjenner man til styrken i en såkalt diamond-frame.

Christian og jeg kom bare på ett annen produkt hvor det, tilsynelatende, er forskjell på dame- og herreutgaver: barbérhøvelen. Her ble vi enige om at det er nødt til å være snakk om en markedsføringsgreie og det ledet meg inn på svaret på det første spørsmålet: Hvis dame- og herresykler slås sammen, hva skal de kalles; unicycle er jo allerede brukt.

7 kommentarer:

Erik sa...

Barberhøvel for damer blir brukt som case på hvordan du får folk til å kjøpe samme produktet på nytt igjen.

Når det gjelder damesykkel mener jeg at de har livets rett fordi damer i skjørt er vakkert.

Veldig bra innlegg forresten!

Eivind sa...

Kunne ikke vært mer enig, barberte damer i skjørt på sykkel er vakkert! Det jeg lurte på her er om, og i tilfelle hvorfor damer ikke sykler i skjørt lengre. Evt. ubarbert.

Erik sa...

Det må sies at skjørt er pent selv om det bæres på en sømmelig måte.

Oddrun sa...

Damesykler er jo litt mer elegante. Se på DBS sine city-sykler for eksempel. Kan det i seg selv være et argument? Hvis vi antar at damer er mer opptatt av estetikk enn menn, sier det seg ikke da selv at vi ønsker oss en finere sykkel? :)

Quizmaster sa...

Jeg undret meg sterkt sist jeg skulle gå til innkjøp av en tursekk.
Mannen på G-sport henviste konsekvent til "denne damesekken", og til slutt måtte jeg spørre om han virkelig var seriøs.
Jeg gjengir her dialogen:
- Hvorfor i alle dager er det forskjell på tursekkene for menn og damer? - spurte jeg
- Det er vel ganske innlysende, er det ikke? - svarte mannen.
- ... Nei?
- Tenk deg om, sa han.
- Sekken er jo ikke mindre eller lettere eller noe sånt? Jeg skal jo uansett ha ryggsekk som er like stor som en herreryggsekk?
- Vel, la meg si det sånn, sa mannen - du har pupper. Det har ikke jeg. Så derfor.

Så da så.
Men jeg har ennå ikke forstått forskjellen på ryggsekkene.
Det heter da ryggsekk, ikke brystsekk?
Og den skal da vitterlig bæres på ryggen?

Siri sa...

Jeg har en mannesykkel og jeg sykkler i skjørt. Det går aldeles utmerket! Og om det ikke ser så vakkert ut, så går i alle fall sykkelen min fremover...

Og jeg bruker mannebarberhøvel. Fordi de er billigere, men har akkurat samme type barberblad som damehøvelen... Go figure! Noe damer er lettlurte...

Christian sa...

Sekk er et av de få områdene jeg mener det kan ha noe for seg med forskjeller, da damesekker tar høyde for at damer generellt (legg merke til generellt, det vil selvsagt være mange unntak) har smalere skuldre, bredere hofter, kortere rygg og større pupper.
Dermed er det ikke så veldig dumt å ha en sekk hvor bæresystemet er tilpasset dette.
Men kan hende det bare gjelder dersom man skal ha den typen sekk som bærer deg gjennom isødet, inneholder 3 typer goretex og deler fra minst en romferge.