onsdag, september 17, 2008

Rust

Oppdatering: Torills bilde vant 2. plass og vi var ikke en gang med og stemte på våre egne bilder :D Linkene er endret og krever innlogging, skal legge ut bildene en annen plass snart.

Etter sommerferien ble jeg og Torill medlemmer i fotoklubben i byen. Torill har et fantastisk kamera og vi har nå begynt å lære å ta ordentlige bilder. Hver måned holder klubben fotokonkurranser med ulike tema og i helga var vi ute og fotograferte rust. Følgende er Torills bidrag:
Større versjon. Hun ønsket å fange rust i kombinasjon med et mønster. Tromlene minner meg om Power Generatorene fra Battle of Hoth fra Star Wars: The Empire Strikes Back (filmet på Finse). Tatt nesten ytterst på Burøya.

Her er mitt bidrag:
Større versjon. Dette var utrolig vanskelig bilde å ta og siden vi nektet å ligge ned i sildevannet under en av de store siloene på Burøya endte vi med litt klipping for å få frem fokuset.

Nytt kamerastativ er kjøpt inn, samt polaroidfilter. "Forstørrelseslinse" er også bestilt fra vår gode venn på Elkjøp slik at vi kan ta makrobilder. Vi prøvde oss også på HDR-bilder men det fungerte ikke på mitt bilde pga. dråpene som selvfølgelig nektet å tilordne seg vårt opplegg og i Torills bilde fant vi ut at skyggene ikke skjulte mye spennede.

Vi ventet til siste sollys og ble veldig fornøyde med kombinasjonen av det rustrøde og det røde sollyset.

Her er resten av bildene i konkurransen. Tvi, tvi.

6 kommentarer:

marto sa...

spennende rust foto :) (begge to)

Eivind sa...

Takk!
Imorgen får vi kritikk fra de utrolig flinke folkene i fotoklubben, lurer på hva de syns..

Stine sa...

Så fine bilder, rust er utrolig vakkert i rette settingen (dvs ikke på sykkelen, bilen etc. Men hva med brukernavn og passord for å se større bilder og "resten av bildene". Og til helgen kan dere prøve dere på "dyrebilder" når Tiger kommer på besøk.

erik sa...

Gratulerer med prestasjonen til Torill! (Altså: gratulerer til Torill) :-)

marto sa...

hipp hurra :) Da er del vel bare å fotografere og konkurrere enda mere :) og feire :)

Eivind sa...

Tusen takk til alle positive kommentarer, det gir alltid mersmak !