lørdag, juni 24, 2006

The Elephant Man


Fikk endelig sett The Elephant Man igår. Har hatt planer om å se den i årevis, men har hatt litt problemer med å få tak i den. Ingen butikker har den, det virker som den er ute av produksjon eller noe (prøvde å bestille den på play.no). Først av alt så er det ikke en tradisjonell David Lynch film - du sitter ikke igjen med mentale arr slik som med Mulholland Drive, Lost Highway etc., men det er en utrolig trist film! Anbefaler lommetørkle hvis du er svak for slikt.

Anthony Hopkins spiller en veldig overbevisende rolle, som alltid, når han som legen Dr. Frederick Treves prøver å hjelpe Joseph Merrick som er sterkt misdannet, men etterhvert begynner å spørre seg selv om han egentlig er noe bedre enn freak-sirkusdirektøren som tjente penger på å stille ham ut.

Jeg var ikke klar over at Joseph Carey Merrick var en ekte person som levde mellom 1862 og 1890. Michael Jackson ryktes å ha bydd 1 million dollar for skjellettet hans i 1980. Mer på wikipedia.

Fant et klipp fra filmen Freaks fra 1932 på YouTube. Her er enda et. Her finner man en samling bilder og historier om folk som de kallte freaks. Karl Pilkington er veldig fascinert over bla. "The Human Pillow" som verken hadde armer eller bein men kunne både barbere seg selv og rulle røyk bare med munnen. Fant også "Three Legged Juggler" som Karl ofte omtaler.

En søndag etter en ganske voldsom fyll mens jeg studerte våknet jeg opp og var temmelig daff og ikke i det beste humøret. Det klødde i begge ørene så jeg pillte meg i begge ørene samtidig da jeg oppdaget at jeg kom mye lengre inn på høyre side. Da oppdaget jeg til min store overraskelse at høyre lillefinger er mye tynnere enn den venstre! (skal se om jeg får lagt ut et bilde) I 22 år hadde jeg gått rundt uten å merke det! Molefunken som jeg var tenkte jeg "jaja, nå kommer de sikkert til å selge meg til neste sirkus som kommer forbi.. :(". Etter å ha lest om disse folkene forstår jeg jo at det er menneskeskjebner som har hatt større utfordringer..

2 kommentarer:

Erik sa...

Interessant opplysning om "The three legged juggler": Han var stolt over den tredje foten sin. Men han skjemtes over den fjerde som vokste ut av kneet på den tredje. Faktisk brukte han en stund den tredje til å sparke fotball med.

Qpeg sa...

Det skremmer meg når Karls historier faktisk viser seg, i det minste å ha en rot i virkelighet..