onsdag, januar 23, 2008

Full kontroll, rock'n'roll! Norsklæreren din har grunn til å være stolt.

Etter at jeg ble lei av at dagbladet og vg mistet det lille de hadde som skilte dem fra rene underholdningsmedier slik som se og hør gikk jeg over til å lese Aftenposten online. Dessverre ser jeg at de går samme vei, via en masse tullete quizer. Eksempel som ligger ute i skrivende stund:

20 ting du kanskje vet

Eller kanskje ikke? Test dine kunnskaper nå!

Lol.

Uansett, kom over en idag hvor jeg gjerne skulle visst hvordan den gjevne nordmann lå an pr. idag: Orddelings-quiz. Jeg syns ikke snittet på de forskjellige spørsmålene var så ille selv om det ikke finnes noen unnskyldning for ikke å ha 16/16 men det er nok en spesiell gruppe som velger å ta en slik quiz og Aftenposten har nok også et definert publikum siden de begrenser dekningen av Britneys kollapser og hva som skjedde sist uke i Lost.

Svensk kan jeg derimot ikke: "Du fikk 6 rette av 16 mulige, Hold deg til Strømstadområdet, der forstår de norsk".

Kan du kontroll på orddeling? Post resultatet ditt i kommentarene.

4 kommentarer:

jaran sa...

Men selv om du irriterer deg grønn over disse avisene, så tok du allikevel tid til å kjøre 2 av quizene? ;)

Jeg husker jeg tok ordelingsquizen for en tid tilbake og fikk full pott. Svensken min stod det heller ikke så dårlig til med, der fikk jeg 1-2 feil så vidt jeg husker :)

Jeg kan ord deling når jeg konser, men slurver ofte når kjappe IM-meldinger forsvinner ut på etheren etc :) Damn you, engelsk!

Eivind sa...

Jeg utbroderte det kanskje ikke men disse to quizene syns jeg var interessante, i motsettning til den førstnevnte. Dvs, jeg vet ikke hva den inneholdt, så bare en lol-ete tittel. Aftenposten er en av de få avisene jeg gidder lese men de kunne godt spart seg for de 12 quizene på forsiden, det trekker litt ned.

Engelsk har definitivt ødelagt norsken min og jeg må si jeg syns engelsk orddeling er lettere å lese og sånn som dette går skal vi ikke se bort ifra at vi óg havner der en dag..

jaran sa...

"Engelsk har definitivt ødelagt norsken min og jeg må si jeg syns engelsk orddeling er lettere å lese og sånn som dette går skal vi ikke se bort ifra at vi óg havner der en dag.."

Doblefustasjopphengsforkoblinger er jo ikke akkurat noe utlendinger finner på første side i "jai lare nårsk!" :)

Marianne sa...

15 av 16 i orddelings-quiz'en. Var ganske overrasket over å ikke få full pott, så måtte gå over å se hva som var feil. Det viser seg at jeg faktisk ikke deler ordene nok opp(!)

Ellers: quiz er gøy, også de som er helt meningsløse. Faktisk _særlig_ de som er helt meningsløse, da er resultatet ofte mer overraskende. Skal du finne tak i de sykeste quiz'ene må du nok henge mer på fb enn du gjør...
;-)