tirsdag, desember 02, 2008

"Nyhet"

Har med bekymring sett hvordan Aftenposten går samme vei som VG og Dagbladet med konstruerte sensasjonsnyheter som ikke fremstår som noe annet enn fyllmasse. Før anså jeg de som fulgte med på nyheter og leste landets aviser som oppegående, informasjonshungrige mennesker, nå lurer jeg på om flesteparten bare er underholdningsjunkies, ihvertfall når jeg leser dette. 19 ord i anførselstegn burde være et signal på at dette ikke er verd bytene det er lagret med.

2 kommentarer:

erik sa...

Dette er nok et eksempel på at vitale deler av den norske journaliststanden ikke forstår kommunikasjon i det 21. århundret.

Det er også et bevis på at journaliststanden fremdeles misforstår begrepet uavhengig.

Og at folk på Internett tar feil.

(Denne artikkelen får meg med andre ord ikke HELT til å miste troen på Aftenposten. Det gjør derimot alle de urteite testene deres)

Anonym sa...

Jeg synes forsåvidt ikke denne artikkelen er så gal.

Sosiale medier er "in" for tiden, og er faktisk en viktig del av menneskers online-hverdag. Samma hvor teit man synes slike sider er, så er det et faktum at slike situasjoner hvor en kommentator blir "fan" av statsministeren mister noe kredibilitet (altså mer enn det hun mistet da det ble klart det var VG hun jobbet for ;)).

Jeg synes det er en viktigere sak enn at taket på Operaen blir gult - eller at Røkke har pult Mia.