tirsdag, desember 02, 2008

Spotify

Henger voldsomt etter med bloggingen med triste 2 poster i november men sånn er det..spotify1

Ville bare nevne at jeg tester ut Spotify og må si jeg er ekstremt overbevist! Kort fortalt er spotify streaming musikk i en tykk klient (hater alle disse dårlige flashspillerene!). Man kan velge å betale eller ikke, hvor siste valget medfører en foreløpig uviss mengde audioreklame mellom sporene. Betaling foregår på 2 måter: betal 9 kr og lytt til alt du vil i løpet av ett døgn. Flott til fest (også hos andre). Alternativ 2; betal 99 kr/mnd og lytt til alt du ønsker.

Min største reservasjon til andre løsninger enn iTunes er innholdet. Når man ikke lytter til det som til enhver tid ligger på VG-lista og innehar det som karakteriseres som en sær musikksmak må man lete lenge for å finne store nok musikkbaser og her ser Spotify svært lovende ut: Den baserer seg på bibliotekene til AMG, EMI, Warner Music, Universal og masse mindre aktører. Noen raske søk tilfredsstilte umiddelbart og til og med noen nye perler ble avdekket!

Klienten ser bra ut; har en memory footprint på ~15 MB, er urovekkende responsiv (kan variere med dårlig båndbredde) og lett å bruke. Look & Feel er delvis lånt fra iTunes og trekker ned i mine øyne, nå som alle applikasjoner skal ha induviduelt utseende og ingenting skal fungere likt.

spotify2

Så for å oppsummere så langt:

Pluss:

  • Enorm og variert musikkbase.
  • Bra klient. Mobilt i den forstand at du kan logge på hos andre.
  • Billig/gratis.
  • Virker legitimt.

Minus:

  • Audioreklame kan bli slitsomt når dette blir populært.
  • Sitter igjen med ingenting når man slutter å betale.

Foreløpig er ikke portene åpne for alle og man må få invite men så vidt jeg har fått med meg har jeg fått noen invites å dele ut (legg igjen kommentar hvis du vil ha).

5 kommentarer:

Joe sa...

"Sitter igjen med ingenting når man slutter å betale"

När du väljer att sluta betala blir ditt konto ett gratiskonto. Alla playlists finns så klart kvar. Kanske missförstod jag något med norskan här...

erik sa...

Hmm... Bør vel teste dette. Sender du en invite?

Foreløpig bruker jeg www.deezer.com. Der må du lage en playlist for å spille av mye av musikken. Siden er basert på en eller annen fransk rammeavtale, sannynligvis med omtrent de samme som Spotify har.

Eivind sa...

Erik: Jeg har visst ikke fått noen invites å dele ut enda, skal holde av en når de dukker opp.

Joe: Det jeg mener er bare at man ikke sitter igjen med noen mp3-filer på harddisken som man kan spille av hvis man er offline eller Spotify forsvinner.. Det er leie av musikk, ikke kjøp.

Anonym sa...

Fikk invite til Spotify i går jeg også, og testet så vidt. Liker konseptet godt, men iom at jeg ikke kan ta med meg musikken er det begrenset hvor mye jeg er villig til å betale. Det er genialt for de gangene man kun trenger musikken for å høre på, som en nettradio hvor man selv bestemmer hva man vil høre på :)

Også kjører den smertefritt på Wine i Linux :)

erik sa...

Selv om utvalget er litt begrenset funker det jo forsåvidt ålreit. Har derimot ikke klart å ordne proxy-innstillingene for å bruke det på jobb.

Blir bra dersom de får rotet seg til å legge ut en iPhone-applikasjon.