søndag, oktober 05, 2008

Hvorfor vil dere ikke ha pengene mine?

Pål Joakim Olsen hos DinSide har skrevet en artikkel om digital distribusjon av musikk, film og tv som jeg syns oppsummerer synspunktene jeg har hatt om temaet ganske lenge. iTunes skulle bli en litt bedre tjeneste å bruke når plateselskapene gav DRM-frie tilbud men dette viser seg å fungere dårlig når dette kun gjelder enkelte plateselskap, enkelte album fra enkelte artister og med et tillegg i prisen. Det er litt ironisk at en bransje hvis suksess er et resultat av global kapitalisme ikke innsér hvorfor de taper mot en bedre "leverandør".

7 kommentarer:

erik sa...

Sjekk www.beatport.com! Her får du til og med valget om hvilket format du vil ha låten i (Inkludert ukomprimert .wav) Stort blant disse DJ-hipster-folka.

Det er DRM-fri musikk, men det er stort sett house og elektronika.

Anonym sa...

Leste artikkelen forrige uke jeg også, må si meg enig i det aller meste, akkurat som deg Mr. Q. Satt fingeren på det jeg også mener er galt med tankegangen til film og musikk-bransjen i dag. Gi folk enkel og DRM-fri tilgang, world wide (noe som i de fleste tilfeller er billigere enn å måtte begrense tilgang til de forskjellige markedene), så vil du begrense antall folk som går avgårde og laster ned ulovlig, fordi dette er enklere.

Har også brukt Beatport.com en god del. Men mest til elektronikæ =)

Eivind sa...

Det er dette som er så rart å forstå; at mannen på gate(way)en stort sett deler denne oppfatningen men at film- og musikkindustrien ikke ser mulighetene til å kapitalisere på det og heller velger å syte over hvor mye penger de "taper" når folk ikke gidder vente på et ok tilbud.

Når det gjelder tregheten i å innføre de få tjenestene som faktisk er gode (Xbox Live f.eks) i de forskjellige markedene så er det slik jeg oppfatter det pga. hvordan denne industrien har delt opp seg selv. For å selge musikk i Norge må iTunes ha en avtale med Tono, en avtale som de må standardisere med alle andre land/musikklisensieringsmyndigheterfor at det skal være mulig å drive dette. Dette er byråkrati og det er bransjen selv som er skyld i å ha havnet her siden de ikke har tenkt lengre enn til neste julesalg.

Anonym sa...

^^ som om jeg skulle sagt det selv :)

Btw, når det gjelder raseri over DRM og dårlige løsninger for digitale media, sjekk siste blog-posten min ;)

Eivind sa...

Så den ja, har du postet restene til EA enda?

erik sa...

Sæmund Fiskvik er et artig navn

Anonym sa...

eivind: Sender dem i dag :)