lørdag, mai 20, 2006

Finn-ut-av-spill del 1


Jeg er oppvokst med adventure-spillene (vi kallte det "finn-ut-av-spill", fordi man måtte ..finne ut av ting) til bla. Lucas Arts og Sierra.

For en stund siden lasta jeg de opp igjen, først ut var Curse of Monkey Island. Dette er absolutt bland de mest underholdende spillene jeg noen sinne har spillt! Da det kom ut revolusjonerte det, sammen med D.O.T.T, grafikken for adventurespill, det fantes ingen rette streker, ingen 90 graders vinkler og alle proporsjoner var .. helt ut av proporsjoner. Den absurde humoren var i kjent Lucas Arts spill, minner kanskje litt om Monty Pyton eller Simpsons, men det var likevel noe eget.

Gode minner fra spillet er bla. når man må prøve å få mannskapet sitt, en Barbershop Quartet bestående av ex-pirater til å slutte å synge hele tiden og heller manne skipet, ved å prøve å hive inn linjer i sangene dems som de ikke klarer å finne noe rime på (kan høres her) - vet du noe som rimer på "orange"? I samme del av spillet må du prøve å slå andre pirater i "Insult duelling" hvor man fekter, og for hvert slag må finne et svar på en fornedrigelse som både må rime og fornærme :)

Bortsett fra grafikken tror jeg musikken var det jeg likte best; det var ikke tracket musikk, men ordentlig spillt inn med band og det hele og lå i en funky caribbean jazz/raggae-stil som kan få voksne menn til å gråte ;) Du kan hente ned all musikken fra http://soundtracks.mixnmojo.com/ se under "Curse of Monkey Island".

Gode eksempler er:
Mocking the Voodoo Lady & Voodoo Jazz
In the belly of the snake (fantastisk del av spillet!)
Using the row boat
Monkeys of the sea cucumer

Sporene er ganske korte fordi når de spilles i ulike scener av spillet så har de en intro, en mellomdel som spilles i loop, og en avsluttning som spilles når man forlater scenen. I spillet er derfor sangene evigvarende så lenge man er i samme scene.

Har ikke kommet gjennom hele spillet på nytt nå, mest fordi musikken mot siste del ikke er så bra IMHO.

Tenkte å fortsette denne lille serien med noen flere "trips down memory lane" som Letterman kaller det.

Guybrush Threepwood møter Murry for første gang. (Guybrush fikk fornavnet sitt da artisten ikke visste hva karakteren skulle hete og lagret bildet som filen "guy" med filnavnendelsen ".brush" fra tegneprogrammet Paintbrush på Amiga).

Ingen kommentarer: