mandag, mai 29, 2006

Hayley: äldre än sin mormor


Crikey! Steve Irwin bryr seg ikke bare om dyr.Ikveld (mandag 29.05) kl 22:35 viser svensk TV4 dokumentaren om Hayley som lider av progeria, en sykdom som gjør at hun eldres veldig fort og derfor har bursdag 8 ganger i året. Hun har en hjemmeside der du kan lese om henne og se bilder fra diverse progeriatreff. Male bil
På et spesielt treff i tyskland for et par år siden fikk de male på en bil som jeg antar skulle auksjoneres bort. De burde nok valgt en kabriolet siden ingen av ungene blir mer enn 13 år og derfor ikke rekker stort høyere enn til under vinduene.

Er det noe 80-tallet har lært oss så er det at en sang kan redde alt. Legg merke til dreven headsettføring på naboen! Fant et bilde der hun og søstera kjører i limo til en fotballkamp - slo meg som litt rart å sette frem champagne og resten av baren til henne, men hun er jo tilsvarende ca 80 år så en liten dram kan vel ikke skade?

tirsdag, mai 23, 2006

24 sesong 5 over!

Så nettopp siste dobbelt-episode av sesong 5 av spenningsserien 24. Jeg er nesten stum! De klarte det igjen - enda en sesong som totalt overgår de foregående, på alle måter. Skal prøve å ikke avsløre noe for de som følger med på tv, men jeg kan vel få si at vi har en spennende oppfølger i vente?!
Dette betyr ikke så mye for de som ikke har sett filmen To End All Wars, men jeg har et sterkt håp om å få se Jack Bauer tusle rundt i kinahatten og skulderveska :D:D

Men nå er det 6 mnd til neste runde :(

Bildet: Jack Bauer spiser folk som Chuck Norris til frokost!

mandag, mai 22, 2006

Sing like nobody's listening

Her er et lite sitat fra Mark Twain som jeg likte:

"Dance like nobody's watching; love like you've never been hurt. Sing like nobody's listening; live like it's heaven on earth."


Den delen med synginga tror jeg at jeg lever opp til ;D Vet ikke helt med den siste delen, folk sier jo at du bør leve hver dag som om den var din siste; hadde folk faktisk gjort det hadde jo sykehusene vært stappfulle - jeg hadde ihvertfall løpt til legen, jeg er jo tydeligvis dødssyk!

Ricky Gervais kom med et par fine uttrykk som jeg gjerne vil reprodusere her:

"Den som hugger opp veden varmer seg to ganger."


og

"En kamel er en hest designet av komité."

lørdag, mai 20, 2006

Finn-ut-av-spill del 1


Jeg er oppvokst med adventure-spillene (vi kallte det "finn-ut-av-spill", fordi man måtte ..finne ut av ting) til bla. Lucas Arts og Sierra.

For en stund siden lasta jeg de opp igjen, først ut var Curse of Monkey Island. Dette er absolutt bland de mest underholdende spillene jeg noen sinne har spillt! Da det kom ut revolusjonerte det, sammen med D.O.T.T, grafikken for adventurespill, det fantes ingen rette streker, ingen 90 graders vinkler og alle proporsjoner var .. helt ut av proporsjoner. Den absurde humoren var i kjent Lucas Arts spill, minner kanskje litt om Monty Pyton eller Simpsons, men det var likevel noe eget.

Gode minner fra spillet er bla. når man må prøve å få mannskapet sitt, en Barbershop Quartet bestående av ex-pirater til å slutte å synge hele tiden og heller manne skipet, ved å prøve å hive inn linjer i sangene dems som de ikke klarer å finne noe rime på (kan høres her) - vet du noe som rimer på "orange"? I samme del av spillet må du prøve å slå andre pirater i "Insult duelling" hvor man fekter, og for hvert slag må finne et svar på en fornedrigelse som både må rime og fornærme :)

Bortsett fra grafikken tror jeg musikken var det jeg likte best; det var ikke tracket musikk, men ordentlig spillt inn med band og det hele og lå i en funky caribbean jazz/raggae-stil som kan få voksne menn til å gråte ;) Du kan hente ned all musikken fra http://soundtracks.mixnmojo.com/ se under "Curse of Monkey Island".

Gode eksempler er:
Mocking the Voodoo Lady & Voodoo Jazz
In the belly of the snake (fantastisk del av spillet!)
Using the row boat
Monkeys of the sea cucumer

Sporene er ganske korte fordi når de spilles i ulike scener av spillet så har de en intro, en mellomdel som spilles i loop, og en avsluttning som spilles når man forlater scenen. I spillet er derfor sangene evigvarende så lenge man er i samme scene.

Har ikke kommet gjennom hele spillet på nytt nå, mest fordi musikken mot siste del ikke er så bra IMHO.

Tenkte å fortsette denne lille serien med noen flere "trips down memory lane" som Letterman kaller det.

Guybrush Threepwood møter Murry for første gang. (Guybrush fikk fornavnet sitt da artisten ikke visste hva karakteren skulle hete og lagret bildet som filen "guy" med filnavnendelsen ".brush" fra tegneprogrammet Paintbrush på Amiga).

onsdag, mai 17, 2006

Pinball Nostalgi

Har hatt en nostalgi-trip om spill vi spillte på Amiga, Commodore 64 og PC da vi var mindre og har funnet frem litt av hvert. Først ut er Pinball-spillene:

Et kjært minne fra Amiga-tiden er Pinball Dreams, Pinball Fantasies og til en viss grad Pinball Illusions. De var utviklet av svenske Digital Illusions, som nå heter DICE og er aktive med bla. Battlefield-franchisen.

Jeg fant en DOS-emulator(DOS Box) som kan spille PC-porten av spillene som du finner her:
Pinball Fantasies
Pinball Dreams
Pinball Illusions

Fantasies var min favoritt, og jeg tror det kuleste med hele greia var musikken. Musikken var slik at den utviklet seg jo lengre man kom og jeg husker jeg ofte prøvde å holde ballen igang så lenge som mulig bare for å høre musikken :D

PS: Jeg husker jeg trodde spillet var laget av Fairlight fordi de hadde lagt på en intro når spillet startet *hihi*. (Fairlight var en cracke/warez-gruppe som hadde spredt spillet ulovlig).

tirsdag, mai 16, 2006

Urge: MTV & Microsoft's iTunes Music Store killer?


I morgen (rettelse, en leak er tilgjenglig pr. tirsdag ettermiddag) blir Urge tilgjenglig. Urge er MTV (Viacom) og Microsofts samlede tiltak for å prøve å ta en del av digitalmusikkmarkedet(hater norsk orddeling..) Apple's iTunes Music Store dominerer. Personlig kjøper jeg ganske mye musikk fra iTunes (jeg gidder ikke gjenta Music Store hele tiden, eventuelle kverulanter), men det er fordi det er veldig få aktuelle alternativer. Jeg klarer ikke sette ord på hvor mye jeg hater både iTunes klienten (som man er låst til å bruke) og mange aspekter av selve tjenesten. Topp 2: hvorfor kan man ikke enkelt hente ned musikk kjøpt fra en annen - autorisert - pc? Det er fullt mulig å kopiere over de beskyttede filene og legge de inn på den andre pc'n, men det er jo stress. Nr 2 er at man trenger en iPod for å spille av musikken på farta. Jeg har en SE Walkman jeg bruker som mp3-spiller, men må brenne ut og rippe tilbake all musikken fra iTunes hvis jeg skal høre på de der. Hat.

Det som kanskje irriterer meg mest er hvordan Microsoft får masse pes om å drive monopol når Apple er så mye værre. Forskjellen er at Microsoft er så mye mer vellykket og derfor merkes mer. Hadde MS låst all digital musikk til Windows Media Player og én type mp3-spiller skal jeg love det hadde blitt baluba, er det ikke dette Apple gjør?

*telle til 10*

Ok, uansett, jeg håper Urge kan være med og skape alternativer til iTunes, kanskje jeg nå bare trenger bruke én media player :D

Les mer:
Artikkel på gizmodo.com

urge.com

mandag, mai 15, 2006

Flere blogger

Vil ønske velkommen til Martes blog og Eriks blog (var ikke klar over at du hadde en).

Oppdatering: faen, bomma på linken til Erik, nå skal det være bra!
Oppdatering 2: Erik har flyttet hit.

lørdag, mai 13, 2006

The Edge spiller med New Orleans Preservation Hall Jazz Band

Stilig sak for oss som både liker jazz og U2.

Loppemarked

For tiden saumfarer jeg aviser o.l. etter loppemarkeder, her om dagen fikk jeg så sinnsykt lyst til å dra på et stort loppemarked med masse forskjellig skrot! Liv og jeg sporet opp et slags loppemarked, men det viste seg å være en liten privat antik handel som var oppe en dag i uken. Liv endte opp med et gammelt fuglebur til Georg og en LP-sigle av Harry Belafonte (en av de fra USA for Africa). Hvis noen i Bodø-området vet om noe tar jeg gjerne imot tips!

@#%¤"&!!

Christian fortalte om en bok av Douglas Adams (Meaning of Liff?) der han tar for seg rare navn på byer og tettsteder og resirkulerer de til å beskrive følelser som ikke har noe navn. Eksempel er følelsen man får når man setter middagsrester som man vet man aldri kommer til å spise opp inn i kjøleskapet, for å slippe dårlig samvittighet. Husker ikke navnet på byen.

Jeg etterlyser et navn på den følelsen man får når man har tatt oppvasken, er god og fornøyd for en alt for langt utsatt jobb, hører lyden av at det siste av oppvaskvannet renner ut av kummen og oppdager stabelen med skitne sorterte tallerkener som man hadde satt like ut av synsvidde... Foreløpig kaller jeg det "@#%¤"&!!"

(jeg elsker Donald-banning *hihi*!)

Kaizers Orchestra

Jeg er fryktelig glad i Kaizers, siste året på høgskolen hadde vi til og med vårt eget lille (vel, vi var vel 8 stk) Kaizers coverband, selv om mange vil si at det bare var en unnskyldning for å drikke midt i uka.

Fant en torrent på The Piratebay på ca 1 GB som inneholder masse bootlegs, demoer og masse annet rart fra gutta fra Bryne. Selv om bootleggene er temmelig crappy i kvalitet fant jeg en demoinnspilling av Ompa til Du Dør som er verd sin vekt i gull. Skikkelig gutterominnspilling! Ellers er Live at Vega noe av det bedre jeg har hørt - Kaizers er et live band og ikke lett å replikere på plate, dette er et veldig godt forsøk. Lurer på om jeg skal dra og se de på Bukta Festivalen..

Lazy engineers..

Halvveis norsk ihvertfall..

Sirimor minnet meg på i en kommentar i jarans blog at jeg ikke har skrevet så mye i det siste, noe som jo er sant. God blanding av at det er mye som skjer for tiden og at jeg er for slapp til å skrive. Faktisk er jeg så slapp at isteden for å forklare meg vil jeg heller henvise til jarans unnskyldning, bare bytt ut med mitt navn der det passer..

Et annet problem er at jeg kommer på ting jeg har lyst til å skrive om, men innen jeg finner en pc/har tid til å skrive så har jeg glemt det. Skal prøve med en huskelapp.

Language/Språk

Was talking with Marianne about this the other day - why do I write my blog in english. When I first started off I had this big decision to make; my main reason for choosing english was that I have come over so many links to blogs with things I'd like to read that have turned out to be french, spanish and such that I can't read. Annoying!

On a more general thought, as the world is getting smaller, people are travelling, mixing and blending I can't see that languages serve any other purpose than a hinderance to this. So I guess I'm not very nationalistic..

Anywho, I realized that I only care about real friends reading this blog, not internet friends, and most, if not all of the former speak norwegian and that those are the ones I write for. Not as if there is much of national value in my ramblings, let alone international.

Any thoughts? Jaran?

So - we are going norwegian!

Hallo ;-)