tirsdag, juli 29, 2008

Linux

Cautionary

Ganske lenge siden jeg har rotet med linux men dagens xkcd oppsummerer mine erfaringer ganske bra. Ganske utrolig med operativsystemer som ikke krever annen programvare for å få tiden til å gå..

Nye farger

Ble litt lei av utseende så jeg byttet mal hos blogger.com. Noe du ikke ser hvis du bruker en rss-reader. Glem det..

mandag, juli 28, 2008

Geografi

Ca 20 år med geografisk forvirring oppklart med en wikipediaside.

lørdag, juli 26, 2008

Bolder

Fantastiske bilder enten fra en reklamefilm eller en serie slider fra IBM i 1975 funnet hos SquareAmerica. Beklageligvis måtte jeg resize bildene for å få plass men se på resten av samlingen for bedre kvalitet.

Det fremkommer ikke av reklameteksten om en sidesleik som bytter side følger med.

tirsdag, juli 22, 2008

My Argument With God

Jeg liker Ricky Gervais. Han er morsom, kunnskapsrik og intelligent. Han er også ateist og er ikke redd for å fortelle om det. I vinter skrev han et stykke som jeg har lyst til å dele. Det minner veldig om egen oppvekkelse fra en implisitt tankeverden, selv om det tok meg litt lengre tid.

Mange år tilbake deltok han også i en uformell debatt med en eller annen erkebiskob hvor jeg syns Ricky formulerer seg ganske fint om moralisme, egoisme, hjernevasking, "shopping" av religion og humor. Intervjuet finnes på youtube:

Ellers er standup-showene hans, som er å se på dvd, fulle av morsomme observasjoner rundt kreasjonisme og religion generelt.

Jeg håper jeg har fornærmet noen.

lørdag, juli 19, 2008

Radiohead LIDAR

Likte siste albumet til Radiohead veldig godt og liker det enda mer når jeg ser hvor utrolig nerdete musikkvideo de har laget til House of Cards:

Alt er "filmet" med en lazerradar og siden visualisert med ett eller annet modelleringsprogram. Man kan til og med hente ned all dataen som er brukt og leke med det. Noe jeg aldri kommer til å gidde å gjøre men fremdeles kult konsept.

fredag, juli 18, 2008

Kameleon på et speil

Interessante tanker rundt den gamle Karl Pilkington-undringen "hvis du satt en kameleon på et speil, hvilken farge ville den få?". Og hvis du lurer; nei, kameleoner endrer ikke farge for å tilpasse seg omgivelsene.

Måtte sjekke opp Belousov-Zhabotinsky reaksjoner, ganske kule greier. Har man vært utsatt for en ingeniørgrad innen datavitenskap og man hører ordet "konstant oscillerende" tenker man med en gang at dette, i kombinasjon med en eller flere logiske porter kan man lage en datamaskin ut av og jammen har det ikke vært forsket på i snart 15 år! Det er dog ikke noe nytt at man prøver å lage kalkulatorer av ukonvensjonelle områder, molekulære datamaskiner har lenge vært et populært forskningsområde og man har også en underkategori hvor man benytter fotokjemi for å oppnå samme resultat.

Min favoritt er derimot Lego flip-flopmaskiner (bedre forklaring her, advarsel: binær aritmetikk):

Og har noen konstruert en kompleks maskin kan du banne på at noen har replikert den vha origami:

Hvis hodet ditt verker etter alt dette avslutter jeg med noe totalt unyttig men å så morsomt:

torsdag, juli 17, 2008

NYPL Digital Gallery

New York Public Library begynner å få en ganske stor samling digitaliserte historiske foto og hvis du er som meg er dette en kilde til timesvis med underholdning :)

Design - 1961

Bare et utrolig stilig cover jeg kom over, mer info her.

onsdag, juli 16, 2008

Kina-forsker kommer ikke inn i Kina


FOTO: MORTEN HOLM/SCANPIX

.. selv etter å ha prøvd alle forkledninger han har.

Sak fra VG Nett her.

Over til noe annet, NASDAQ melder at salget av falske skjegg i Amish-stil blomstrer.

Design won't save the world

P Vennligst tenk på miljøet før du skriver ut denne bloggen!

Nå er det nok folk jeg kjenner som bruker denne greia under signaturen sin i mailer til at jeg kan komme med en kvass kommentar uten å henge ut enkeltpersoner.

1) Hvem er det som skriver ut mailene sine? Er dette virkelig et problem?

2) Hvis svar på 1) er ja; hvorfor tror du at signaturen din vil føre til noe annet enn at denne neantertaleren på kontoret ditt som sannsynligvis sparer penger til en Zeppelin-tur over Atlanteren, vil skrive ut mailer med farger og ikke bare den mer miljøvennelige svarte toneren?

Hva med at du heller bytter ut drivstoffslukeren din med en Smart Car, lar være å fly til syden 3 ganger i året og begynner å brette melkekartonger?

Ble lettet da jeg så Erik hadde gjort lette modifikasjoner på sin implementasjon av denne oppfordringen og jeg skjønte at, ihvertfall han, brukte dette ironisk:

P Vennligst tenk på miljøet før du skriver ut denne e-posten. Men etterpå er det greit, bare du har tenkt over det liksom. At du faktisk vil ha den. På papir. Det kan av og til være enklere å tenke gjennom konsepter når man leser dem på papir nemlig; for da kan man tegne på papiret underveis, og streke under ting, eller lage små skisser dersom det er nødvendig å forklare konsepter i mailen til noen andre.

Og etterpå:

P Vennligst tenk på miljøet før du skriver ut denne e-posten! Etter du har tenkt på det slår du av lyset, lukker døren, skrur ned lyset fra skjermen og sparer strøm og miljøet. Skru av panelovnen på kontoret, kle deg naken og jogg på stedet for å generere varme. Etterpå kler du deg i hampklær og kompenser for energitapet fra løpingen ved å spise ukokte linser. IKKE DUSJ! Dette bruker for mye energi. Bad i en innsjø hvis du absolutt må vaske deg! Lær deg å snakk med fugler og bosett deg i naturen. Bli i ett med naturens dype klarhet, vær et bevis på at bigfoot finnes og bli en sånn som viltnemda til slutt må avlive fordi du skremmer barn.

Christian svarte med følgende som jeg syns oppsummerer det ganske greit:

tirsdag, juli 15, 2008

Ballrom

Ble påminnet om noe jeg har drømt om i mange år: å gjøre om ett av rommene i leiligheten til et ballrom! Fyren bak den fantastiske tegneserien XKCD har gjort det, samme har folkene bak last.fm.

"I put on my robe and wizard hat"-referansen av et kjært gjensyn! :D

Band Geek Hero

Listen over t-skjorter jeg skal bestille begynner å bli stor, ikke minst etter at Erik tipset om BandGeekHero.com!

onsdag, juli 09, 2008

Guitar Hero

Jeg må være planetens siste person som prøver GH - har vært ganske skeptisk til hele opplegget, selv om jeg ikke spiller så mye bass lengre så har jeg prøvd å opprettholde en viss standard men etter litt frenetisk trykking i stua har jeg innsett at xkcd.com har rett:

I'm gonna have to add something to the strum bar so it makes a clicky sound like the old controllers.  I'm so used to the feedback; the silence throws me off.

I'm gonna have to add something to the strum bar so it
makes a clicky sound like the old controllers. I'm so used to the
feedback; the silence throws me off.



Jeg vil bare kommentere én ting fra spillet: "Twenty minute free-form jazz odysseys are ok!"

Oppdatering: Hvis denne lista stemmer så ser Rock Band 2 helt konge ut! Håper tverrfløyta er wireless..

mandag, juli 07, 2008

ISO55

Kom for en tid siden over designer og musiker Scott Hansen som har en fantastisk blog hvor han legger ut perle på perle av noe av det beste i verden: 70-talls minimalistisk design og jazz. Han designer også mye kult selv og jeg har en følelse av at han har etablert sin egen elektronika-gruppe som en unnskyldning for å lage cover-design. Idag fikk jeg endelig 7 t-skjorter i posten fra webshoppen hans for ca NOK 1000,- ingen toll, 14 dager levering, de ser veldig bra ut! Følgende er mottatt:
Jeg kunne gjerne bestilt 7 til, evt. noen av de innrammede bildene hans..

torsdag, juli 03, 2008

Musikalsk Hello World

Jeg er overbevist om at Super Mario-themen nå er de facto trudelutt for å teste ut nye instrumenter, på samme måte som å printe ut "Hello World" på skjermen når du tester et nytt programmeringsspråk eller fenomentet med å prøve å installere linux på alt som har den minste antydning til en klokkefrekvens. Her er noen eksempler:

onsdag, juli 02, 2008

Super Mario: Bass&Drum

Dette er noe av det feteste jeg har sett på lenge, bassonani på sitt beste!